Over mij

transportkostenmakelaar over ons missie visie brugfunctie

Haal mijn ervaring tijdelijk naar uw bedrijf/ afdeling: Mijn toegevoegde waarde voor u is:

Ik heb altijd in het bedrijfsleven gewerkt, vanaf dag 1 heb ik mij met account management bezig gehouden. Hierbij zijn dan vooral de interne en externe relaties essentieel. Begonnen in de groupage 1991. Hands-on, praktijkgericht, me verdiepend in welke “problemen” moeten er opgelost worden. Altijd oplossings-/ resultaatgericht. Kom mijn afspraken na, geen loze beloften. Gebruik mijn ervaring in uw branche.

Ervaring in Loondienst:

 • 3 jaar verkoopbinnendienst Scansped/ Schenker: Europa wegtransport: opmars Oostblok, veel Scandinavië, Duitsland & Zuid-Europa, beetje SEA en AIR. Groupage. In alle branches.
 • 2 jaar account manager/ buitendienst Malenstein/ Vos & DH Trans: wegtransport Italië, Scandinavië, Binnenland, Duitsland, beetje AIR; palletvracht, parcels. In alle branches.
 • 7 jaar account manager, TNT Express: wereldwijd Express (AIR, Road), vooral kleine groupage en parcels, documents. In alle branches + voor overheidsorganisaties).
 • 13 jaar major/ key account/ contract manager. TNT Express: wereldwijd Express, value added services (AIR, Road, domestic & internationaal). Groupage en parcels, documents. In alle branches + voor overheidsorganisaties incl. Europese aanbestedingen & tenders/ RFQ’s.

Ervaring als zelfstandige (ZZP/ Freelance):

 • Sinds Oktober 2016: Transportkostenmakelaar/ consultancy: A-Class Logistics; Particulieren voorzien van loopbaan-/ studiekeuzeadvies. Merknaam: Loopbaancoach4u; gediplomeerd Loopbaancoach; Bijgeschoold op het gebied van:
  • Ondernemerschap (Zakelijk Succes Academie)
  • Social Media
  • Logistiek Management (Nyenrode Business Universiteit)
  • Loopbaanbegeleiding/ coach (via DNV-GL: Register Loopbaanprofessional – CMI)
 • Sinds januari 2021: Gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional (CMI & NOLOC):
  • Interne Loopbaanbegeleidingstrajecten voor de business-to-business.
  • Loopbaancoach & Studiekeuze & Vakkenpakket via Loopbaancoach4u & carrièrecoach.online.
  • Transportkosten consultant via A-Class Logistics en A-Class Business (opgericht per januari 2021).

Ton Put ervaring Transport Logistiek Internationaal Logistics Traffic Lane Loopbaanbegeleiding Carrièrecoach Loopbaancoach Loopbaantrajectoutplacement loopbaantraject ontwikkeladvies loopbaanbegeleiding transport NOLOC CMI erkend loopbaancoach

Mijn werkwijze: Bruggenbouwer tussen vraag en aanbod, tussen management en uitvoerenden.

Ik breng graag partijen bij elkaar, zoek de beste oplossing in bepaalde situaties voor de middellange of langere termijn. Voor mij telt een goede tevreden interne organisatie net zo hard mee, als de tevreden externe organisatie. Hogere klanttevredenheid & optimalisatieslagen bedenken en realiseren, is mijn drijfveer.

Logistiek:

 • Ik luister graag eerst naar u en de wensen van uw klanten. Ongeacht de grootte van de onderneming of afdeling.
 • Ik bied een ondersteunende of leidende rol bij de selectie van carriers/ transporteurs (partner in tenders/ aanbestedingen).
 • Bij sourcing ben ik op het realiseren van meer toegevoegde waarde gericht.
 • Pakjes, Pallets binnen Nederland, of Internationaal over de weg of door de lucht.
 • Mijn ervaring zit in de verpakte zendingen via Luchtvracht, Express of Wegtransport.
 • Ik denk met u mee, leef me in uw situatie in, mijn ervaring zorgt voor een kortere “invoeltijd”. Ik geef advies en operationeel is het verder aan u en de vervoerder (-s) om kort te schakelen. Uiteraard volgt een warme “transfer” van ons naar de vervoerder/ forwarder(s) of de samenwerkenden in een netwerk.
 • U betaalt of een overeengekomen fee voor onze consultancy activiteiten of u betaalt in sommige operationele gevallen (op zendingsniveau) de marge tussen in- en verkoop.
 • Duurzaamheidsdoelstellingen via juiste vervoersmiddelen zoals fietskoeriers voor sameday in de regio of alleen gebruik maken van dienstverlening door sustainability gedreven expediteurs en vervoerders.

Interne loopbaantrajecten:

 • Eerst luister ik naar u, wat is uw kernprobleem, waar wilt u op inspelen of voor waken. Uw behoefte is mijn centrale uitgangspunt.
 • Zie https://aclasslogistics.nl/carrierecoaching/ welke testen ik ondersteunend bij de persoonlijkheidsanalyse kan inzetten. Ik koop die per deelnemer in.
 • Ik voer particuliere loopbaantrajecten en studiekeuzetrajecten (incl. vakkenpakket voor scholieren) uit sinds 2017, onder de merknaam Loopbaancoach4u. http://www.loopbaancoach4u.nl/recensies
 • Marktanalyse passend bij de deelnemer of organisatie.
 • SWOT-analyse per deelnemer of op afdelingsniveau.
 • In sommige gevallen bied ik ook evt. outplacement aan. Dit is als ik denk dat iemand “voldoende bemiddelbaar” is.

Ervaring privé:

Naast het gezin heb ik één grote passie: Duiken/ snorkelen met haaien, roggen, walvissen & dolfijnen waarbij ook het kleine Macroleven in zowel binnen- als buitenland mij erg interesseert. Het voelt geweldig om in de Oosterschelde te gaan duiken of nieuwelingen in de duiksport bij te staan. Ik geef in de vereniging regelmatig snorkel-/ persluchttrainingen. Samen in ontspannen sfeer presteren en optimaliseren als uitgangspunt. Naast snorkel- /duikinstructeur ben ik bevoegd de Nederlandse & Internationale Module Onderwaterbiologie van de NOB af te nemen. https://onderwatersport.org/

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): Duurzaamheidsissues: Social beleid:

A-Class Logistics is Erkend Leerbedrijf voor Medewerker Commercie & voor Medewerker Marketing & Communicatie. Maar momenteel (Corona-tijd) is een stage niet mogelijk.

MVO

In Kenia sponsorde ik als A-Class Logistics:  http://reefolution.org/

WUR ReefOLution

In Kenia wordt een nieuw koraalrif  met behulp van vrijwilligers opgebouwd. Dit levert daar een grotere vispopulatie op. Grotere verscheidenheid is een mooi neveneffect waardoor maatschappelijk verantwoord toerisme weer op haar beurt extra inkomsten kan genereren. Dit helpt bovendien studenten aan de Wageningen UR (WUR) aan leuke praktijkstages.