Supply Chain optimalisatie/ improvement

A-Classlogistics: Supply Chain optimalisatie

A-Class helpt gedeelten van de supply chain te optimaliseren!

Zelden heeft u over de volledige supply chain zeggenschap. A-Class richt zich op externe stromen naar u toe, ofwel vanaf uw locatie(s). Uw leveranciers/ fabrikanten/ producenten bepalen vaak veel zaken voor u, anders leveren ze niet. Om toch verbeteringen in uw supply chain te realiseren helpen wij u graag aan verbeteringen/ improvements door delen van de supply chain efficiënter in te richten. Dat kan zijn in het stuk naar u toe, maar vaker “outbound” ofwel vanaf uw locatie(s). Supply chain optimalisatie is ons gezamenlijke doel.

Ons doel en onze passie: Verbeteringen voor u realiseren:

Bovendien behalen wij die verbeteringen door het transport naar of vanuit u tegen het licht te houden en te verbeteren waar realistisch. Wij veranderen niets aan uw interne stroom. Toegevoegde waarde in de supply chain creëren is een belangrijke pijler om voor ons te kiezen. We ondersteunen u door hogere klanttevredenheid te realiseren. De informatiestroom is een onderdeel van “Get the better deal”.
Doe aan transporteurs-/ expediteursoptimalisatie. Zoek niet naar de goedkoopste, maar wel naar de voordeligste keuzes. Wij helpen de Value Added Services en Logistics die worden aangeboden op een rijtje zetten. Wij matchen verwachtingen. Weet met wie u in zee gaat. Laat ons aanschuiven en meewerken aan vooruitgang.

 • Supply Chain optimalisatie met als focus een betere service aan uw klanten
 • Een review of u de goederen op de juiste wijze binnen krijgt.
 • Verminderen ruis. Verminderen workload voor uw organisatie.
 • Optimalisatie levert meer sales op als gevolg van meer tevreden kopers, sluit beter bij uw klantwensen aan.
 • Kunt u betere inkoopcondities bij uw leveranciers realiseren?

Het optimaliseren van uw Supply Chain is een tijdrovende bezigheid. Samen goed kijken naar uw vervoersstromen is vaak al verhelderend. Een praktijkgerichte aanpak met een theoretische aanpak matchen. A-Class Logistics staat voor de praktijksituatie. De combi met ons kan voor u ideaal zijn. U werkt op projectbasis met ons samen.

Herkent u één van de vier voorbeelden van supply chain optimalisatie dankzij transport waardoor u meer business genereert?

 1. Computerfabrikant met de voorraad “in de lucht” waardoor snellere levering dan alle concurrentie die SEA of Rail inzette. Snellere betaling door de hogere omloopsnelheid. Meer verkopen dankzij de nieuwste updatet hard- / software zoals net een snellere processor. Drop-shipments zijn altijd interessant om met u te bespreken.
 2. Dankzij een goed geselecteerd platform kunnen allerlei verschillende pakketvervoerders worden ingezet en door de consument (e-commerce-oplossing) wordt bepaald of en waar die zijn pakje afgeleverd wilt hebben. Met afleveringen in kluisjes wordt nog meer aan de behoefte van het snel ter beschikking hebben van het aangeschafte artikel voldaan. Ook handig met Sinterklaas/ verjaardagen.
 3. Minder schades, als er minder vaak wordt overgeladen, waardoor minder retouren en door de inzetbaarheid van hoogwaardig materiaal een lager risico op diefstal.
 4. Continue beschikking over de actuele verzenddata/ status van de zending inclusief een pro-actieve melding “wat” i.p.v. “dat” er iets op de papieren bij de douane niet klopt.

Het opknippen van de Supply Chain en vervolgens schakels verbeteren levert u:

 • Inzicht in efficiëntere Incoterms inbound & outbound.
 • Sneller resultaten zien in verbeteringen en resultaten in financiële zin.
 • Focus op die onderdelen in de supply chain waar u zelf echt invloed op heeft.
 • Realistische focus altijd transportgerelateerd, betere selectie van de mogelijkheden op de markt: Een rederij gaat voor u niet sneller varen. Plaatsgarantie” zoals in de luchtvracht d.m.v. slots in het najaar kostbaar om te realiseren. Integrators dan wel concurrerend?
 • Focus op een betere informatiestroom.
 • Levert een bundeling van partijen via platformen voor u wel/ niet voordelen op in overkomstduur en leverbetrouwbaarheid?
 • Is het verwerken van de order nog behapbaar? Korte doorloop van de verwerking van een order is essentieel. Die interne verwerkingstijd verbeteren is aan u. Door ook de expediteur/ vervoerder op het orderproces aan te sluiten realiseert u optimalisatieslagen.
 • Meer mogelijkheden tot ontzorging waar gewenst/ realistisch.

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking: ton@aclasslogistics.nl: Het is onze passie u met uw uitdagingen verder te helpen. Voor maatwerk: Praktijkgerichte aanpak boven een theoretische match. U werkt op projectbasis samen.

Een luisterend oor maar ook indien realistisch een passend advies voor verbetering is ons uitgangspunt.

A-Class Logistics biedt u:

 • Flexibiliteit in kosten, geen jaarsalaris van een trainee, maar een ervaren direct inzetbare project gebonden aanvulling op de trainee of uw vakmensen.
 • Combinatie van theorie en praktijk is sterker dan alleen de theorie. Praktijkgerichte aanpak is onze filosofie.
 • Grote marktkennis waarbij de looptijd van de modaliteit meegenomen wordt. Wat vertrekt waar en arriveert waar door de gehele keten heen.
 • Terugverdienmodel beogen door andere partijen in geld of looptijd of waarde te laten concurreren met de huidige opzet.
 • Of meer transportkosten maken en toch een voordeligere overall (ROI of ROS) keuze door een betere aansluiting van de schakels, immers is de ketting zo sterk als de zwakste schakel. Schakel(s) eruit, rechtstreekser/ dichter op de klant en diens wensen leveren.
 • We hebben ruime ervaring met multinationals en zeker als u aan het einde van de keten zit, is het lastig de supply chain te veranderen. De sterkste schakels in de supply chain bepalen veelal de doorloop hiervan. Als importeur voor Nederland of de Benelux heeft u weinig invloed als ook alle andere Europese landen hun eigen distributeurs/ importeurs hebben. U zult dus alleen uw stukje in de keten kunnen verbeteren.

ton@aclasslogistics.nl  voor meer informatie en kennismaking. Kijk ook eens op de internationale landingspage op:  https://aclasslogistics.com/supply-chain-optimization-or-improve-the-supply-chain/